Limburgse klimaatgrootouders betogen in Hasseltse binnenstad

Een honderdtal betogers verzamelden aan het Capucienenplein.
Emelie Wojcik Een honderdtal betogers verzamelden aan het Capucienenplein.
Een honderdtal klimaatbetogers verzamelden vrijdagmiddag op het Capucienenplein in Hasselt. Grootouders voor het Klimaat organiseerden de mars in het teken van de Global Strike For Future. Met de betoging willen de klimaatgrootouders ook de Limburgse politici een geweten schoppen. 

Om 12 uur vertrok de klimaatmars vanaf het Capucienenplein richting het station van Hasselt. “In plaats van steeds in de grootsteden te betogen vonden we het tijd om uit te breiden naar de provincies", zegt Berte Ketelslegers (71), een van de initiatiefneemsters van de mars. “We betogen voor de eerste keer in Limburg om  aandacht te vragen voor de toekomst en het welzijn van onze kinderen en kleinkinderen. Het is de bedoeling dat we de politici wakker schudden en met de neus op de wetenschappelijke feiten drukken.”

Opvallend was dat naast de klimaatgrootouders ook heel wat jongeren aanwezig waren op de optocht. “Hoewel wij als grootouders deze actie organiseren, zijn jongeren steeds erg welkom om met ons mee te lopen”, aldus Berte. “Bovendien komen er in de toekomst nog meer acties waarmee we nog meer betogers hopen aan te trekken.”

Op deze Global Strike For Future wordt ook in Antwerpen, Gent, Brussel, Mechelen en Leuven een klimaatmars georganiseerd. 

Ook jongeren hebben interesse om samen met de klimaatgrootouders te betogen.
Emelie Wojcik Ook jongeren hebben interesse om samen met de klimaatgrootouders te betogen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.