Limburgs zangtalent speelt
hoofdrol in rockmusical 13

“Thuis zing ik van ‘s morgens tot ‘s avonds”

Als enige Limburger mag Zion Luts de hoofdrol vertolken in de popmusical “13. Op z’n kamer  thuis hangen onder andere posters van de muscial Kadanza, waarin hij ook meespeelde, tegen de muur.
TONY VAN GALEN Als enige Limburger mag Zion Luts de hoofdrol vertolken in de popmusical “13. Op z’n kamer thuis hangen onder andere posters van de muscial Kadanza, waarin hij ook meespeelde, tegen de muur.
Zion Luts (14), een jong zangtalent uit Kermt, mag de hoofdrol vertolken in de bekende rockmusical “13", een productie van The Singing Factory. Het gaat om een swingende musical met Nederlandstalige popsongs. Tieners van hun Kidskoor XL, waar ook Zion Luts deel van uitmaakt, doen ook mee aan de familiemusical. “Ik kan nu acteren, dansen en zingen combineren”, vertrouwde Zion ons toe. “En het zijn juist m’n drie grote passies.”
Studies

De repetities voor de musical zijn volop aan de gang. “Ik leer veel bij. Stiekem droom ik van een carrière in musicals.” Tim Luts en Susy Vanderstraeten, de ouders van Zion, steunen hun zoon in z’n passies. Ze brengen hem naar de repetities en optredens. Maar ze houden hun zoon met de twee voeten op de grond. “We willen dat hij eerst z’n studies afmaakt en daarna zullen we zien hoe het verder gaat lopen. En Zion begrijpt dat”.

Hoofdrol

 Nu de hoofdrol spelen in “13" vindt Zion the max. “Het is het hoogste dat ik tot nog toe heb mogen doen”, liet Zion Luts weten. Nochtans heeft hij al mogen proeven van het grote werk. Zo deed hij mee in Kadanza, een musical van Studio 100. En hij mocht optreden bij Ghost Rockers. De zangmicrobe heeft hij niet van z’n ouders, tantes of nonkels geërfd. Toch is zingen de rode draagt in z’n nog prille bestaan. “Al van toen hij kon praten, zong hij”, biechtte z’n moeder op. “Hij keek op tv naar K3 en zong hun liedjes na. Hij was een geboren entertainer. Op familiefeestjes gaf hij met z’n neefjes en nichtjes een kleine show waarin hij zong. Toen al stal hij de show. Hij trok pakjes aan van kabouter Plop en andere personages uit de populaire productie van Studio 100”.

Zingen

Zion is nu 14 jaar, en hij is blijven zingen. “Ik zing thuis van ‘s morgens tot ‘s avonds. Ik voel me er goed bij, ik zing nu vooral nummers uit bekende musicals. Ed Sheeran en Bruno Mars zijn m’n idolen.” Zion besteedt veel van z’n vrije tijd aan z’n passies. “Ik zing bij Cool Kids (lees, een tienerband), ik heb muziekschool gevolgd. Nu volg ik nog zang- en gitaarles. Ik heb ook veel vrienden die in musicals optreden of in een koor zingen. Ik kruip graag in de huid van personages zoals in dat van Evan die ik mag vertolken. Evan moet vlak voor z”n 13 de verjaardag verhuizen van New York naar Appleton in Indiana, een dorpje waar niemand hem kent”, lichtte Zion Luts toe. “Daar maakt hij kennis met enkele jongeren die hem wegwijs maken in het leven in een klein plattelandsdorp. Ze helpen hem bij de integratie in z’n nieuwe school. Een rol die op m’n lijf geschreven is.” Muscial “13" wordt vrijdag 16 en zaterdag 17 november opgevoerd in de schouwburg Luchtbal in Antwerpen. Voor tickets en meer info kan je terecht op www.singingfactory.be.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.