Limburgers lappen vuurwerkregels aan hun laars: tientallen meldingen bij politie

Het vuurwerkreglement wordt allesbehalve toegepast. In heel wat gemeenten geldt een verbod en waar het wél is toegelaten mag het tussen 23 en 1 uur worden afgestoken. Toch krijgt de politie al dagen klachten binnen.

Het regent al dagen klachten op sociale media over vuurwerk dat wordt afgeschoten. Zowel in Genk, Diepenbeek, Maasmechelen, Maaseik en Lanaken. Meerdere meldingen kwamen binnen in verschillende politiezones. Het gaat in de meeste gevallen om knalbommetjes, meestal afgevuurd door jongeren. 

In Maaseik wordt er bijvoorbeeld gepatrouilleerd in de binnenstad. “Daar geldt zelfs een totaalverbod. Een extra patrouille van de politie zal actief zijn vanavond en vannacht om te controleren op het gebruik van vuurwerk én ook op overlast in het algemeen", zegt burgemeester Johan Tollenaere (Open Vld).

De politie CARMA, LRH en LAMA in Genk, Hasselt en Maasmechelen lieten eerder al weten dat er al enkele dagen een tiental meldingen per dag binnenstromen. “Veel mensen klagen vooral op sociale media, maar de drempel naar de politie is dan weer te groot om naar de politie te stappen", klinkt het.
52 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • jef Bastieans

  Aan hun laars lappen niet, je weet het gewoon niet, in de ene gemeente mag alles, de gemeente er naast verbod, dan tot 1 u na middernacht toegestaan in de andere of tot 00.30. Zelfde met LEZ zones een lappendeken van regels en dan maar boetes innen

 • Piet Fluwijn

  Goed zo ! Weg met de verzuring !

 • Dominique Verbuyst

  Egoïsten denken alleen maar aan hun eigen genot. Schaf die gevaarlijke verspilling af, verbied de verkoop ervan en leg zware boetes op! Heb een beetje respect voor de dieren en de natuur! Ook kinderen liggen op dat uur al te slapen. We hebben geen vuurwerk nodig om gelukkig te zijn, we kunnen gerust zonder.

 • Walter Van Criekinge

  Wanneer gaan de mensen die O zo van vuurwerk houden eens aandachtig de krant lezen zodat ze weten hoeveel doden en gewonden er telkens vallen met DAT VUURwerk

 • Albert Hendrix

  Limburgers alleen niet hier in Berchem Antwerpen hebben we in jaren nog niet zoveel vuurwerk gehad ondanks het zo gezegd verhoogd toezicht van politie .Een kwartier op dezelfde plaats werd er vuurwerk afgestoken en terwijl nog op verschillende plekken op een vierkante kilometer.