Lage Limburgse werkloosheid houdt aan, Starters bereiken recordjaar

Volgens de conjunctuurbarometer Voka – KvK Limburg van december houdt de lage Limburgse werkloosheid aan
Photo News Volgens de conjunctuurbarometer Voka – KvK Limburg van december houdt de lage Limburgse werkloosheid aan
Volgens de conjunctuurbarometer Voka – KvK Limburg van december houdt de lage Limburgse werkloosheid aan terwijl voor de starters een recordjaar in zicht komt

“De prognose voor het aantal werkloze mannen blijft in de loop van de volgende zes maanden maandelijks gemiddeld  -5.49% lager dan vorig jaar. De daling van het  aantal vrouwelijke  werklozen  (-8.36%) wordt voor de  derde maand  op rij ruimer groter. Vorige  maand en twee  maanden geleden zagen we dalingen van -7.21% en-6.54%. Het totale aantal werklozen blijft -6.85% onder het niveau van een jaar geleden”, duidt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg.

Recordjaar in zicht

“In november noteerden we 5,3% meer starters dan een jaar geleden. In november is dat maar liefst 13,28% meer starters. Deze positieve cijfers liggen in de lijn met de afgelopen maanden en maken dat we vandaag al meer starters tellen dan in 2018", besluit Leten. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.