Kunstwerk van jonge graffiti-artiest in Kapermolen

Street Art Festival
Street Art Festival Street Art Festival
 Wie voortaan verfrissing zoekt in Kapermolen kan zijn ogen rijkelijk de kost geven met de nieuwe schildering van de graffiti-artiest TUZQ. De 21-jarige Lars Van Cauwenbergh werd door Street Art Festival aangeduid als de uitverkorene om het Hasseltse zwemlandschap op te fleuren.

Vijf dagen lang werkte de jonge kunstenaar aan de schildering van een mannelijke en vrouwelijke zwemmer die zich atletisch over een wateroppervlak van 110 vierkante meter bewegen. “Ik had eigenlijk een vrije kaart: ik mocht gewoon mijn ding doen en dit is het resultaat. En eerlijk? Ik ben er blij mee.” Volgens Lars, die net zijn master grafisch ontwerp op zak heeft, leer je graffiti maken niet op school. “Ik heb het vak vooral geleerd door thuis veel met spuitbussen te oefenen en graffiti jams, inspirerende bijeenkomsten voor artiesten, bij te wonen.” Zijn volgende opdracht? “Van 9 tot en met 11 augustus neem ik samen met andere internationale artiesten de muren van een oude gasfabriek in Antwerpen onder handen tijdens Meeting of Styles Belgium. Én de babykamer van mijn neef, misschien nog wel belangrijker, (lacht)”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.