Klimaatgrootouders wandelen voor het eerst in Hasselt

Ook grootouders betoogden al mee voor het klimaat (hier op archiefbeeld uit Turnhout in februari van dit jaar).
Jef Van Nooten Ook grootouders betoogden al mee voor het klimaat (hier op archiefbeeld uit Turnhout in februari van dit jaar).
Grootouders voor het Klimaat zoeken Limburgse klimaatbetogers om politici een geweten te schoppen. Op vrijdag wordt in Antwerpen, Gent, Brussel, Mechelen, Leuven maar ook voor het eerst in Hasselt de Global Strike For Future georganiseerd. Om 12 uur vertrekt er een optocht vanaf het Capucienenplein richting station, door de binnenstad van Hasselt.

Grootouders voor het Klimaat is een organisatie mensen die bezorgd zijn over de toekomst van hun kleinkinderen. Door het organiseren van activiteiten pogen ze het bewustzijn bij de publieke opinie te bevorderen opdat de mensheid een beslissende invloed heeft op zijn leefomgeving. Vrijdag organiseren ze voor het eerst een klimaatmars in de Limburgse hoofdstad. Al moeten geïnteresseerden zelf geen oma of opa zijn. “Om mee te wandelen moet je maar aan één leeftijdsvoorwaarde voldoen”, klinkt het. “Namelijk: een leeftijd hebben.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.