Kleurrijke winterstad hoogtepunt op Lego-beurs Rock That Block

Steven Decoutere bij zijn prachtige Lego-stad .
Foto Mine Dalemans Steven Decoutere bij zijn prachtige Lego-stad .
Twee jaar geleden verkocht Steven Decoutere zijn unieke Lego-stad om meteen werk te maken van een nieuw exemplaar. Dat is ondertussen klaar en het publiek kan er binnenkort kennis mee maken op de eerste Hasseltse Lego-beurs Rock That Block.

De 42-jarige Steven begon op zijn zesde met de gekleurde blokjes te spelen en verzeilde beetje bij beetje in het milieu. Enkele jaren geleden pakte hij uit met een volledige Lego-stad, die hij vervolgens weer verkocht om aan de slag te gaan met nieuwe ideeën. Zijn fonkelnieuwe winterstad is nu voltooid en weldra te bezichtigen op de Hasseltse beurs, samen met creaties van andere AFOL's (Adult Fans of Lego).


Steven is lid van het Waregemse LUG of Creators & Collectors, een club die erkend wordt door Lego. "Ik kan geen getal plakken op het aantal leden, maar om de vijf à zes weken komen we samen om ideeën uit te wisselen en dan zijn we toch snel met zo'n zestig hobbyisten", vertelt hij. "In België zijn er in totaal drie clubs."

Winterland

Steven werkte binnen het winterthema en zijn stad is een knipoog naar Winterland, dat diezelfde periode enkele tientallen meters verderop plaatsvindt. De Heersenaar zal de beurs ook zelf in goede banen leiden. "We willen mensen uit de regio laten kennismaken met bouwwerken van Belgische, maar ook Nederlandse Lego-fans. Er is geen competitie tussen de standhouders. Iedereen heeft respect voor elkaar, ondanks de smaakverschillen die er soms zijn."


Om zijn stad in en uit te pakken doet Steven al gauw enkele uren, maar dat deert hem niet.


"Ik heb plannen uitgetekend om mijn huidige creatie nog verder uit te breiden. Als de editie van dit jaar een succes blijkt, dan kan het publiek hopelijk volgend jaar mijn nog grotere stad aanschouwen.


Rock That Block vindt plaats van 8 tot 10 december in de sporthal van de Topsportschool. (KTL)