Kinepolis ontruimd door stroompanne

Deel van Hasselt zat ruim half uur zonder elektriciteit

Onder meer het bioscoopcomplex Kinepolis zat zonder elektriciteit
Karolien Coenen Onder meer het bioscoopcomplex Kinepolis zat zonder elektriciteit
Een deel van Hasselt heeft dinsdagavond ruim een half uur zonder elektriciteit gezeten. Kort na 21 uur floepten de schermen in het bioscoopcomplex Kinepolis uit. Ook enkele verkeerslichten op de Grote Ring vielen uit. Inmiddels is de panne wel weer hersteld.

“We zaten net in een spannend moment van de film The House With A Clock In Its Walls,”  vertelt bioscoopbezoekster Denise Becquevort. “En net dan floepte het scherm uit. Even later kwam de zaalwachter ons vertellen dat het niet meer mogelijk was om de film opnieuw op te starten. Kennelijk was er een grote stroompanne in de regio. We mogen wel ons filmticketjes bijhouden, en later gratis terugkomen. Dan weten later tenminste nog hoe het afloopt.”

Verkeerschaos

Ook honderden andere bioscoopbezoekers moesten zich in het donker een weg naar buiten wanen. De aanpalende restaurants en tavernes zoals Fifth Avenue zaten mee zonder elektriciteit, net als de aanpalende woonwijken. Op de Grote Ring van Hasselt draaide het verkeer in de soep. Alle bioscoopbezoekers die gelijktijdig vertrokken, kregen daar nog eens af te rekenen met verkeerslichten die buiten dienst waren door de panne. Vooral de noordkant van de Grote Ring kampte met problemen. Kort voor 22 uur was de panne alweer hersteld. De laatavondfilms in de Kinepolis konden daardoor wel weer doorgaan.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • David Buy

    Tegenwoordig kun je generator kopen om blijvend stroom te hebben aleen hangt er wel prijs kaartje aan