Kakkerlakken nemen keuken Hasseltse gevangenis over: “Geen warme maaltijden deze week”

(Illustratiebeeld) Kakkerlakken.
Rick Plantinga (Illustratiebeeld) Kakkerlakken.
De keuken van de gevangenis in Hasselt heeft te kampen met een kakkerlakkenplaag. Omdat de plaag moeilijk onder controle te houden is, moest de keuken deels worden afgesloten. Aan hygiëne zou het niet mogen liggen, want het gaat om een van de nieuwste vestigingen van ons land.

Sinds een week verblijven er niet enkele gevangenen, maar ook kakkerlakken in de Hasseltse gevangenis. En dan voornamelijk in de keuken. De eerste kakkerlak werd vorige vrijdag opgemerkt, hoewel dat volgens insiders eerder al gebeurde.

Er werd snel gehandeld om het probleem op te lossen, maar de plaag bleek niet onder controle te krijgen. Daarom besloot de directie om de keuken deels af te sluiten en een gespecialiseerde firma in te huren die elk diertje zou vernietigen. Tot die tijd is het niet mogelijk om warme maaltijden te bereiden, aangezien fornuis en ovens mee zijn afgesloten.

Koude maaltijden kunnen gelukkig nog wel. “En dat is qua timing niet zo slecht, met de hittegolf van de laatste dagen", klinkt het bij de directie. Een deel van de gevangenen zou klagen dat hun porties beduidend minder groot zijn. Eind juni zou het probleem met zekerheid van de baan moeten zijn. 

De gevangenis van Hasselt.
Mine Dalemans De gevangenis van Hasselt.