Jong blustalent op opendeurdag brandweer

Opendeurdag van de brandweer en de politie in Hasselt 
( brandweer)
Mine Dalemans Opendeurdag van de brandweer en de politie in Hasselt ( brandweer)

Jong talent afgelopen zondag in de jongste brandweerkazerne van ons land. De nieuwe 'campus H' mét de brandweerkazerne van de zone Zuid West Limburg én het nieuwe hoofdgebouw van de Politiezone 'Limburg Regio Hoofdstad' was zondag voor het eerst toegankelijk voor het grote publiek.

En die maakten daar zondag duidelijk massaal gebruik van. Kinderen die dat wilden mochten zelf eens een brandweerslag vastnemen en plaatjes omver spuiten. Kwestie van te leren mikken bij een eventuele echte brand. De hele namiddag werden ook nepbrandjes geblust, een spectaculair buswrak getakeld en duikdemonstraties gegeven. De collega's van de politie lieten intussen zien hoe hun speurhonden moeiteloos verdachte creaturen uit het publiek konden halen, en hoe boeven kansloos ingerekend worden door een opgetrommelde patrouille. Op de campus H rond de gevangenis zijn sinds dit jaar alle veiligheidsdiensten van Hasselt gecentraliseerd. Ook minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon kwam de jongste veiligheidscampus van het land zondag inspecteren.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.