Japanse honden leven zich uit in Japanse Tuin

De Japanse honden genoten van de tuinen.
Coenen De Japanse honden genoten van de tuinen.
Voor de tweede keer heeft de Japanse Tuin in Hasselt een hondenwandeldag georganiseerd. Die was enkel toegankelijk voor baasjes van Japanse rasdieren. Zo'n 2.000 van hen zakten af om de 25ste verjaardag van de tuin te vieren.

"Het werd een heel succesvolle dag", vertelt Sara Davidson, coördinator van de Japanse Tuin. "We mochten 2.000 bezoekers met hun honden verwelkomen, het was mooi weer en de dag verliep zonder problemen. De mensen zijn, zoals gevraagd, gespreid gekomen, waardoor er amper wachtrijen waren en iedereen ook rustig kon wandelen."


De Japanse Tuin organiseerde de hondenwandeling in samenwerking met Nippon Inu, een vereniging voor Japanse hondenrassen. "Vorig jaar was er de eerste editie", zegt Davidson. "Omdat we dit jaar een kwarteeuw bestaan, wilde Nippon Inu het grootser aanpakken, om zo ook ons jubileum te vieren. En met succes."


De bezoekers waren alvast zeer te spreken. "We hebben het evenement via Facebook ontdekt", zegt Dennis Jager uit het Nederlandse Etten-Leur. "Het was een leuke uitstap in een mooie omgeving. Wij hebben onze honden Yuna en Masuko mee - een Amerikaanse en een Japanse Akita. We wandelen elke dag met hen, maar deze setting is natuurlijk iets heel speciaals."


Komt er volgend jaar een derde editie? "Die kans bestaat zeker", aldus Davidson. "Misschien zal het niet zo'n groot evenement als dit jaar worden - we zijn maar een klein team. Maar gezien het succes willen we dit graag nog eens organiseren."


(JDSL)