Invaren nieuwe brug over het kanaal in Stokrooie uitgesteld tot woensdag

Het invaren van de brug over het Albertkanaal gaat vandaag niet door. Het is uitgesteld tot woensdag 1 mei. Het transport dat de brug tot op een ponton moest rijden, deed een waterleiding knakken.
Karolien Coenen Het invaren van de brug over het Albertkanaal gaat vandaag niet door. Het is uitgesteld tot woensdag 1 mei. Het transport dat de brug tot op een ponton moest rijden, deed een waterleiding knakken.
Normaal zou vandaag de nieuwe brug over het Albertkanaal in Stokrooie nabij Hasselt ingevaren en verankerd worden op de plaats waar de oude lag. Maar brute pech besliste daar anders over.

Tijdens het transport van de 1.000 kilo zware stalen boogbrug liep het mis. Het hele gevaarte raakte, toen het tegen een slakkengang over een berm reed, een ondergrondse transportleiding van leidingwater. De leiding knakte en het water spoot als een fontein naar de oppervlakte. Hierop werd de technische dienst van de Vlaamse Maatschappij Watervoorziening gealarmeerd die ter plaatse de leiding afschakelde. Maar het kwaad was geschied en de brug werd terug naar de plek gereden waar ze al enkele dagen klaar stond.

De Vlaamse Waterweg, de opdrachtgever voor de bouw van verhoogde bruggen over het Albertkanaal tussen Limburg en Antwerpen heeft besloten de brug nu woensdag in te varen. Het kanaal zal niet ter hoogte van Stokrooie voor de scheepvaart afgesloten moeten worden omdat er op 1 mei geen schepen mogen varen. Het uitstel voor het plaatsen van de brug zorgt niet voor een vertraging van de werken voor de andere bruggen op het traject.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • erwin veltjen

    brug van 1000 kilo denk het niet