IN BEELD - Oudste vliegveld van België zet ‘koninklijke hangars’ open

De opendeurdagen in Aero Kiewit konden ook de kinderen bekoren.
Borgerhoff De opendeurdagen in Aero Kiewit konden ook de kinderen bekoren.
Het oudste vliegveld van België? Dat ligt in Limburg op de grens van Hasselt en Zonhoven. Dit weekend zette de vliegclub zowel op zaterdag als zondag vanaf 10 uur de poorten open voor het grote publiek. Ook zonder vliegervaring kon je even plaatsnemen in een simulator of deelnemen aan de luchtdopen met vliegtuigjes of met een luchtballon.

Aero Kiewit, de vliegclub van het oudste vliegveld van België, draagt voortaan de officiële titel ‘koninklijk’. “Dat is een hele eer”, aldus voorzitter van de vzw Frank Sterkmans. “We vierden dit graag tijdens onze opendeurdagen met kers op de taart: een concert van de Koninklijke Harmonie Hasselt met speciale gast Willy Claes op zondag. Tijdens de opendeurdagen kon je flaneren langs een lange rij vliegtuigen, je kon je inschrijven voor een kennismakingsvlucht met een motorvliegtuig, zwever of helikopter. En als je dan de smaak van het vliegen te pakken hebt, kon je er alle informatie krijgen om zelf te leren vliegen.  Voor de jongste liefhebbers zorgden de vliegtuigen regelmatig voor een ballendrop op het plein, die de kinderen dan mochten gaan zoeken.

Voor de allerkleinsten stonden er enkele ludieke vliegtuigjes.
Borgerhoff Voor de allerkleinsten stonden er enkele ludieke vliegtuigjes.
Borgerhoff
Borgerhoff
Borgerhoff
Borgerhoff2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • freddy tormans

    idd, een heel mooi initiatief,maar al dat een paar dagen eerder in de krant zou gestaan hebben zouden veel meer mensen berijkt geweest zijn

  • Marc De Weerdt

    Fantastisch zo een evenementen toch. Dit zou echt meer gesteund moeten worden. Spijtig alleen, waarom moet er zo een witte boord crimineel van het zuiverste water weer worden bijgehaald. Deze persoon heeft Belgie miljoenen gekost en leeft nu als een koning ter rijk. Of zijn we zijn capriolen vergeten als minister?