Hogeschool PXL ontvangt 534.000 euro voor koude-warmteopslag

Hogeschool PXL ontvangt
RV Hogeschool PXL ontvangt
De Vlaamse Regering kent aan Hogeschool PXL een subsidie toe van 534.000 euro voor koude-warmteopslag. In het kader van ‘de call groene warmte 2019' selecteerde het Vlaams Energieagentschap 26 projecten die in aanmerking komen voor ondersteuning. Ook Hogeschool PXL is erbij.

De Limburgse hogeschool voorziet koude-warmteopslag voor haar nieuw campusgebouw, een bewuste keuze voor een duurzaamheid die in lijn is met de visie van de hogeschool. Het nieuwe campusgebouw biedt vanaf 2020 onderdak aan de kunst- en informaticaopleidingen van PXL.

Binnenklimaat

“Het ingediende project van Hogeschool PXL beantwoordt aan de nieuwe voorwaarden van de jongste call groene warmte: het maakt een goede balans tussen kostenefficiëntie en CO2-besparing”, zegt Vlaams minister van Energie Lydia Peeters. “Met ruim een half miljoen euro zal de nieuwe campus een gebouw worden dat energiezuinig en duurzaam is en een aangenaam binnenklimaat heeft voor de vele toekomstige studenten.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.