Hasseltse balletschool krijgt les van grootmeester Piotr Nardelli

(Themabeeld) - Deze zaterdag geeft balletdanser Piotr Nardelli workshops in de Hasseltse dansschool Balletto P. Giardina.
AFP (Themabeeld) - Deze zaterdag geeft balletdanser Piotr Nardelli workshops in de Hasseltse dansschool Balletto P. Giardina.
Het team achter Balletto P. Giardina is in zijn nopjes. De dansschool krijgt dit weekend namelijk les van de gerenommeerde danser Piotr Nardelli, geboren in Krakau. 

“We zijn ontzettend trots om op 22 augustus de internationaal erkende balletdanser Piotr Nardelli te mogen verwelkomen om enkele workshops te geven”, klinkt het bij het Hasseltse Balletto P. Giardina van bezieler Patty Giardina. “De voormalige solist werkte nauw samen met choreograaf Maurice Béjart van het Brusselse gezelschap Ballet du XXe siècle en gaf onder meer les aan dansschool Mudra.”

Toekomst verzekeren

De workshops starten zaterdag om 10 uur stipt. Eerst zijn de kinderen van 11 tot 13 jaar aan de beurt. Daarna volgt een les pointes. Na de middag gaan de lessen door voor deelnemers boven de 14 jaar. Pianiste Marie Duchateau zorgt er voor de nodige muziek.

“Op deze manier blijven we onze leerlingen steunen in deze aparte coronatijden, zodat de toekomst van balletcultuur en sport verzekerd blijft”, besluit de dansschool.