Hasselt-centrum heeft opnieuw volwaardige politiepost

Burgemeester Steven Vandeput en korpschef Philip Pirard kwamen de nieuwe post officieel inhuldigen
RTZ Burgemeester Steven Vandeput en korpschef Philip Pirard kwamen de nieuwe post officieel inhuldigen
De binnenstad van Hasselt heeft weer een volwaardige politiepost. Die werd vrijdagochtend geopend aan stadhuis ‘t Scheep op het Limburgplein.

Sinds de verhuis van de lokale  politie Limburg Regio Hoofdstad naar het nieuwe kantoor op campus H aan de gevangenis, was er geen kantoor meer in de binnenstad. Dat werd wel tijdelijk opgevangen met een politiebureel in ‘t Scheep. “Nu hebben we opnieuw een volwaardig infopunt”, zegt Commissaris Jooken. “Voor alle kleinere aangiften kan je nu ook in de binnenstad terecht. Hasselt wordt druk bezocht als winkelstad, en dus is de nabijheid van de politie door belangrijk. Voor de zwaardere feiten moeten we natuurlijk wel doorverwijzen naar ons hoofdkantoor.” De nieuwe politiepost is voorzien van alle veiligheidsmaatregelen. Zo zitten agenten achter kogelvrij glas, is er camerabewaking en kunnen de personeelsleden meteen contact leggen met het hoofdbureel. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.