Hasselt bindt strijd aan met hondenpoep tijdens Week van de Handhaving

Borgerhoff
Tijdens de week van de handhaving, van 30 september tot 6 oktober, vraagt Mooimakers.be alle handhavers om de controle op zwerfvuil te verscherpen. “We bundelen ook de krachten om die week extra de strijd aan te gaan met één van de grootste irritaties van de Hasselaar: hondenpoep”, zegt burgemeester Steven Vandeput.

“Onze dienst handhaving bracht meer dan 100 plaatsen in kaart waar er een acuut probleem is met betrekking tot zwerfvuil en sluikstort en 25 locaties waar sprake is van een echt hondenpoepprobleem”, aldus burgemeester Vandeput. “Op die plaatsen vinden de komende dagen gerichte controles plaats. Wie in de fout gaat, loopt een verhoogde kans op een GAS-boete. Daar hangt een prijskaartje aan vast van 50 euro tot 350 euro.” “Tegelijk herhalen we ook nog enkele sensibiliseringsinitiatieven uit het verleden. Op verschillende gekende overlastlocaties zoals het Molenpoortplein plaatsen we extra bordjes en spuiten we met krijtverf sjablonen op de grond.”

“Jarenlang is voornamelijk ingezet op sensibilisatie”, zegt schepen van Propere Stad Laurence Libert. “Als nieuw bestuur willen we sterker de kaart van de confrontatie trekken. Dit wil niet enkel zeggen beboeten, maar overtreders ook aanspreken en de sociale controle verhogen. Zo stelden we begin dit jaar nog 250 hondenpoepvlagjes ter beschikking. Die konden Hasselaren in achtergelaten hondenpoep planten om baasjes te confronteren met de overlast die ze veroorzaken. Het initiatief was een succes, op enkele dagen tijd vlogen alle vlagjes de deur uit. Een teken dat heel wat Hasselaren er hun buik meer dan terecht van vol hebben.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.