Hasselaar Alexander Dumon (21) werkt aan Belgische Fortnite-cup

Supporters zondagavond tijdens het WK Fortnite in het Arthur Ashe Stadium van New York. De meeste van hen jonger dan 16, zeer enthousiast en verkleed
ADUMON Supporters zondagavond tijdens het WK Fortnite in het Arthur Ashe Stadium van New York. De meeste van hen jonger dan 16, zeer enthousiast en verkleed
Hasselaar Alexander Dumon (21), artiestennaam ADUMON zit op dit moment in New York in opdracht van Executors One, een Zweeds team dat met drie gamers aanwezig was op het WK Fortnite. Hij verzorgt in New York de communicatie van het Zweedse team. Fortnite is momenteel zowat de populairste videogame ter wereld. Met wereldwijd zo’n 250 miljoen spelers. En de beste daarvan vochten het in Amerika uit wie de beste is van ze allemaal. Dumon werkt momenteel aan een Belgische Fortnite-cup.

“Het Zweedse team verwacht van mij dat ik hun verhaal in New York aan de wereld vertelt", vertelt Alexander Dumon ons. “Ik fotografeer, maak video’s en help het Zweedse team met hun sociale media-accounts.”  Alexander mag zich  tot één van de betere Europese Esports-journalisten rekenen.

“Hoe ik er ingerold ben? Ik ben twee jaar geleden voor de eerste keer in contact gekomen met een esports event in Copenhagen”, vertelt Dumon. “Ik was er uitgenodigd door een vriend. Daar merkte ik al snel dat de esportswereld iets voor mij was. De sfeer die er heerst en het gevoel als je rondloopt op zulke events is enorm leuk.  Sindsdien is het het mijn doel om alle gamers die hun grootste dromen najagen  over heel de wereld vast te leggen. Alles ontplofte toen ik vorig jaar werd uitgenodigd om een heel jaar voor PUBG Corp (op dat moment even het grootste spel ter wereld) te mogen werken als hun Europese fotograaf. Dit heeft mij doen inzien dat ik ‘vollebak’ hiervoor moest gaan en mijn passie moest volgen. Het was en is zeker niet simpel, maar ik doe het graag en ben graag op dit soort events om nieuwe mensen te leren kennen en in gesprek te gaan met de beroemdheden en organisaties die deelnemen in de events.”

Hasselaar Alexander Dumon (21) zit op dit moment in New York in opdracht van Executors One, een Zweeds team dat met drie gamers aanwezig was op het WK Fortnite
RV Hasselaar Alexander Dumon (21) zit op dit moment in New York in opdracht van Executors One, een Zweeds team dat met drie gamers aanwezig was op het WK Fortnite

Geen fulltime job

“Het is nog geen fulltime job. Ik ben nog student hè. Maar de PXL-MAD waar ik op school zit en mijn ouders  geven mij alle nodige vrijheid om mijn droom na te jagen en deze zo goed mogelijk uit te bouwen. Het is niet altijd even gemakkelijk dit te combineren aangezien de grootste events altijd in de examenperiode vielen, maar daar zal wel verandering in komen in de toekomst. Ik wil er mijn beroep van maken. Dus wie weet.”

Twee Belgen

Slechts twee Belgen kwalificeerden zich dit weekend voor de finale van het eerste WK Fortnite. “België heeft goede gamers, maar we moeten een inhaalbeweging maken. Ik wil het internationale e-sportsucces naar België brengen. Daarvoor werk ik samen met Defusekids, een Belgische e-sportorganisatie, aan een Belgische Fortnite-cup. Wij willen op termijn actief scouten naar jong talent in de Benelux en laten hen wennen aan het idee dat het mogelijk is om professioneel gamer te worden. Zulke kleinere teams kunnen de ideale opstap zijn naar internationale teams. En  wie weet, volgend jaar de Belgische Fortnite-cup in de Ethias Arena.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.