Hasselaar (24) die vrouw met bierglas toetakelde, krijgt werkstraf in ander dossier

Gerechtsgebouw Hasselt
Borgerhoff Gerechtsgebouw Hasselt
De 24-jarige Hasselaar die in de nacht van 9 op 10 januari 2016 een jonge vrouw zwaar toetakelde met een bierglas, is in een ander dossier veroordeeld tot een werkstraf van 140 uren. De man schoot bij een verkeersconflict op 2 juli 2018 met een luchtdrukpistool op een jong duo.

De rechtbank wijst in het vonnis naar de medische attesten van het Jessa Ziekenhuis en naar het fotodossier. Daaruit blijkt duidelijk dat de beklaagde die dag met het luchtdrukpistool richting het duo schoot en dat beiden door de afgevuurde kogels verwondingen opliepen. De man was het wapen thuis gaan halen en handelde dus met voorbedachten rade. 

De twintiger krijgt naast de werkstraf ook een boete van 800 euro. Indien hij zijn werkstraf niet uitvoert, moet hij twaalf maanden naar de cel. In de zaak van zinloos geweld waarbij hij met een bierglas uithaalde, is nog geen vonnis uitgesproken. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Theo Striem

    Is dat een straf Jongens toch pampergerechten ze blijven ze fruitpap voeren