Hans Similon verrassend lijsttrekker voor Open Vld

Hans Similon is bij het grote publiek vooral bekend voor zijn verleden bij Mobile Vikings.
Foto BELGA Hans Similon is bij het grote publiek vooral bekend voor zijn verleden bij Mobile Vikings.
Open Vld Hasselt pakt uit met een verrassende lijsttrekker: Hans Similon, bij het grote publiek vooral bekend van zijn verleden bij Mobile Vikings. Huidig fractieleider Laurence Libert komt op plaats twee te staan.

Vier personen stelden zich kandidaat voor het lijsttrekkerschap, maar "het bestuur sprak zich duidelijk uit voor een duo-opdracht tussen Similon en fractieleidster Laurence Libert", klinkt het in een persmededeling van de partij. "Wij zijn bijzonder fier dat het in onze afdeling mogelijk is om dergelijke verkiezingen te houden", zegt voorzitter Luk Delbrouck.


Aan de onderlinge verstandhouding schort er niets, benadrukken de twee in een gezamenlijk gesprek. "Als je kijkt naar wat er in de wereld gebeurt, is de tijd rijp voor dit recept. Zie Frankrijk, waar er nu een president is verkozen die nog niet zolang geleden met zijn eigen beweging gestart is en nu quasi van nul moet beginnen. Hoewel ik al sinds mijn vijftiende lid ben van de toenmalige PVV Jongeren en ik al op een lijst voor de provincieraad stond, is het inderdaad mijn eerste keer op een lijst voor de gemeenteraad. Ik begin dus niet helemaal van nul, maar met onder meer Laurence kunnen we een goede mix maken tussen vernieuwing en ervaring", zegt Similon. Libert wil alvast niet spreken van 'een stap achteruit'. "Als we de partij willen verbreden en hét antwoord willen zijn op de huidige coalitie moeten we ons versterken met 'nieuwe' gezichten. Als we daarmee ons zetelaantal kunnen vergroten, mag je niet aan jezelf denken", zegt ze. Op de vraag wie van het duo kandidaat-burgemeester is, wordt wel nadrukkelijk Similon geantwoord. "En of we kingmaker kunnen zijn voor verschillende coalities? Laat ons maar gewoon de 'king' zelf zijn", klinkt het. (DMH)