Handenstand op de drankautomaat of spreidstand in de refter? Acrobate Jenthe (23) zet Hogeschool PXL op zijn kop

Jenthe
RV Jenthe
De studenten van Hogeschool PXL keken raar op toen Jenthe Van Houdt plots op de drankautomaat zat. Ze oefende even het hoofdgebouw van de Hogeschool PXL.  De acrobatische stunts van Jenthe gaan tegenwoordig viraal. Dat is ook Adidas niet ontgaan. Het sportmerk bood de Hasseltse zowaar een contract aan.

Jenthe Van Houdt (23) is een meervoudig Belgisch en Europees kampioen in acrobatisch dans.  “Ik heb daar bijna twintig jaar lang voor geleefd”, vertelt Jenthe. Twee jaar geleden was het genoeg geweest, de combinatie met werken was niet houdbaar. Jenthe breidt haar carrière uit door op verschillende locaties gekke kunsten uit te halen, zo leeft ze meer op haar handen dan op haar voeten. Haar maatje Kjell heeft een geweldige transformatie achter de rug, hij verloor 20 kilo door fitness en later Thai box. Ondertussen heeft hij een foodblog over gezonde voeding. Samen halen ze in hun vrije tijd halsbrekende toeren uit die ze delen op hun Instagram. Een fit koppel dat het beste van beide werelden naar boven brengt. Voor deze fotoshoot waren ze te gast bij PXL-Catering. ‘We ondersteunen graag jeugdig talent met onze hogeschool X-factor. En onze studenten weten deze randanimatie wel te smaken tijdens hun lunchpauze, aldus Rudy Rampelberg van Hogeschool PXL.

Adidas

Al die spectaculaire beelden hebben nu ook een contract bij sportgigant Adidas opgeleverd. “Vijf jaar lang zal ik voor hen influencer zijn op Instagram. Ik zal met andere woorden reclame maken voor hun producten.”

Jenthe neemt even een cola
RV Jenthe neemt even een cola
Jenthe
RV Jenthe
Jenthe springt even de catering binnen
RV Jenthe springt even de catering binnen
Even pauzeren op een bankje
RV Even pauzeren op een bankje
Jenthe
RV Jenthe
Even het eten laten zakken in het studentenrestaurant
RV Even het eten laten zakken in het studentenrestaurant1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Karel Tichmann

    Is het een man of een vrouw of is het een hij/zij..