H&M ruilt centrum Hasselt voor Quartier Bleu

Archiefbeeld van H&M in de Demerstraat met verderop The Sting.
Borgerhoff Archiefbeeld van H&M in de Demerstraat met verderop The Sting.
Kledingwinkel H&M opent eind maart een nieuwe winkel in Quartier Bleu. Daarbij wordt het pand in de Demerstraat gesloten. Van een echte leegloop is in deze nochtans geen sprake, zo zou kledingwinkel The Sting verhuizen naar het pand in de Demerstraat. Dat pand wordt dan weer ingenomen door het Nederlandse kledingmerk Costes.

H&M verhuist de winkel naar Quartier Bleu om er een heel nieuw concept te openen. Eerder maakten ook al andere vaste waarden van het Hasseltse stadscentrum zoals AS Adventure, Sweet Coffee, JBC en Pronti hun vertrek richting Quartier Bleu bekend. Bij het aangekondigde vertrek van JBC zei centrummanager Ben Croonenborghs nog dat Quartier Bleu het centrum niet leegzuigt. “Er zijn afspraken gemaakt met Unizo opdat Quartier Bleu het centrum niet zou kunnen pluimen. Voorlopig lijkt dat ook niet het geval", klonkt het toen. 

Wat het vertrek van H&M betreft, lijkt het centrum alvast intact te blijven. Zo verhuist de nabijgelegen kledingwinkel The Sting naar het huidige pand van H&M in de Demerstraat. Ook dat betekent geen leegstand voor het pand van The Sting, want daar vestigt zich dan weer Costes, een Nederlands kledingmerk dat deel uitmaakt van The Sting.