Grootste Limburgse jobbeurs blijft groeien

Jobbeurs op de PXL in Hasselt.
Karolien Coenen Jobbeurs op de PXL in Hasselt.
Met 150 standhouders, 2.500 studenten en 300 hr-begeleiders kende het Jobevent van Hogeschool PXL en Voka Limburg opnieuw veel belangstelling. De vraag naar hooggeschoolde profielen blijft groot op de arbeidsmarkt, dat merkt ook de VDAB. Zij noteren een grote vraag in de sectoren van de zakelijke dienstverlening, het onderwijs en de maatschappelijke dienstverlening.

Op de grootste bachelorbeurs van Limburg krijgen de laatstejaarsstudenten van PXL maximale kansen om een eerste job te vinden. “Door kwaliteitsvol onderwijs in samenwerking met bedrijven en organisaties aan te bieden levert de hogeschool een diploma af dat gegeerd is op de arbeidsmarkt”, zegt algemeen directeur Ben Lambrechts. “Hiervan getuigt het aantal aanwezige bedrijven op het Jobevent dat dit jaar aan zijn twaalfde editie toe is. Daarnaast is het een unieke kans voor alle studenten om goede contacten te leggen voor het vinden van een stageplaats of een bijverdienste als jobstudent of werkstudent. De VDAB wil met de deelname aan de beurs ook de online mogelijkheden zoals met Mijn loopbaan en de online sollicitatiecoaching in de kijker zetten voor de studenten.”

Bouw mee aan Limburgs succes

Voor de Limburgse arbeidsmarkt blijft een goede doorstroming van afgestudeerden naar het professionele werkveld van cruciaal belang. “Het is daarom belangrijk om oplossingen te vinden voor de knelpuntberoepen”, zegt Voka-directeur Johann Leten. “Succesvolle bedrijven die geen geschikte medewerkers vinden, dreigen hun groei en momentum te verliezen. Voka Limburg ondersteunt die doorstroming met hr-ondersteunende projecten als Welt, maar promoot ook de STEM-opleidingen in het secundair onderwijs via de FIRST LEGO League, een samenwerking met Confederatie Bouw Limburg. Studenten en afgestudeerden vormen een belangrijk fundament voor het succes van onze Limburgse economie.”