Graafmachine in Hasselt op de bon geslingerd: “Flauwe plezante aan het werk”

Een bon steekt onder de ruitenwisser van de graafmachine.
RV Een bon steekt onder de ruitenwisser van de graafmachine.
“Er mag al eens gelachen worden”, moeten enkele Hasselaren gedacht hebben. Op sociale media circuleert er een foto van een graafmachine die op de bon werd geslingerd, wegens te lang geparkeerd. Volgens de politie en het stadsbestuur gaat het echter om een grap.

Dat de Hasseltse binnenstad geplaagd gaat onder enorme openbare werken is bekend. Gelukkig zien sommige Hasselaren er de humor van in. Op sociale media circuleerde maandag een foto van een graafmachine die op de bon werd geslingerd.

Flauwe plezante

“Dat is niet van ons”, zegt Dorien Baens van politiezone Limburg Regio Hoofdstad. “Dat zijn boetes die door de stad zelf worden uitgeschreven. Best daar eens informeren.” Wanneer we even polsen op het kabinet van burgemeester Steven Vandeput, blijkt het inderdaad om een grappenmaker te gaan. “Zal eerder een flauwe plezante zijn die daar zijn boete heeft gehangen. Je krijgt een boete op basis van een nummerplaat, dus het lijkt mij sterk dat deze graafmachine op de bon werd geslingerd”, zegt kabinetschef Jan Wauters.

Een bon steekt onder de ruitenwisser van de graafmachine.
RV Een bon steekt onder de ruitenwisser van de graafmachine.