Getuigen gezocht van plofkraak in Kermt

Door de slag werd de geldautomaat uit de gevel geslingerd.
RTZ Door de slag werd de geldautomaat uit de gevel geslingerd.
De politie is nog op zoek naar eventuele getuigen van de plofkraak, die in de nacht van dinsdag op woensdag plaatsvond op het kantoor van BNP Paribas Fortis langs de Diestersteenweg in Kermt bij Hasselt. Verschillende daders bliezen daar omstreeks 2.40 uur de geldautomaat aan de voorgevel op.

De schade aan het gebouw was aanzienlijk en de brokstukken van de geldautomaat lagen zelfs verspreid over de hele parking. Gelukkig werd bij de kraak geen buit gemaakt, maar de boeven konden nadien wel nog ontkomen. Verschillende buurtbewoners werden nochtans wakker door de luide knal. 

De politie is echter nog steeds op zoek naar bruikbare tips over de daders en hun voertuig. Er wordt gevraagd dat eventuele getuigen die zich woensdagochtend omstreeks 2.40 uur in de buurt van het bankfiliaal bevonden en die mogelijk informatie hebben zich zouden melden. Discretie wordt daarbij steeds verzekerd. Wie meer informatie heeft, kan contact opnemen met de politie via het gratis nummer 0800 30 30 0. Reageren kan ook via email: opsporingen@police.belgium.eu.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.