Geen straf voor bejaarde die poetsvrouw betast

Rechtbank Hasselt.
Mine Dalemans Rechtbank Hasselt.
Een 79-jarige man uit Hasselt die een poetsvrouw heeft aangerand, heeft opschorting van zijn straf gekregen.

De beklaagde sloot op 20 september 2018 in Hasselt de deur toen de poetsvrouw aan het werk was en stopte de sleutel in zijn zak. Hij maakte vervolgens seksueel getinte opmerkingen en probeerde het slachtoffer te betasten en te kussen. Daarna bevredigde hij zichzelf. De beklaagde zelf beweerde dat hij de vrouw enkel wilde omarmen. 

Het slachtoffer gaf een duidelijke beschrijving van de feiten. Deze verklaring wordt ondersteund door onder meer het buurtonderzoek. Een van de bewoners omschrijft de beklaagde immers als vervelend, opdringerig en handtastelijk. Gelukkig kon het slachtoffer op tijd haar vriend en haar werkgever contacteren. Omwille van zijn blanco strafblad bleek het mogelijk om de opschorting uit te spreken voor drie jaar. Hij is dus schuldig bevonden, maar krijgt geen straf. Op maandag 21 oktober wordt de zaak verder behandeld op burgerlijk gebied. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.