Galerijbrand beschadigt speelgoed van The Empty Books & Toys Shop

Tine Jans en Davy Vandebroek hadden nooit verwacht dat hun initiatief zo abrupt aan een einde zo komen.
Benoit De Freine Tine Jans en Davy Vandebroek hadden nooit verwacht dat hun initiatief zo abrupt aan een einde zo komen.
De brand die op zondagmiddag in een nagelstudio in galerij De Ware Vrienden uitbrak, heeft meer schade aangericht dan verwacht. Ook The Empty Books & Toys Shop, dat tegenover de uitgebrande nagelstudio ligt, ondervindt schade. Een groot deel van het speelgoed dat de shop verkocht, zit onder het roet en kan niet meer verkocht worden.

The Empty Books & Toys Shop was nog maar sinds 20 november gevestigd in een leegstaand pand in galerij De Ware Vrienden. De pop-upwinkel verkocht kinderboeken en speelgoed ten voordele van VZW Homie, een organisatie die dak- en thuisloze jongeren ondersteunt. Normaal gezien zou de shop tot 4 december geopend zijn, maar daar kwam door de galerijbrand abrupt een einde aan. “Door de brand is een groot deel van het speelgoed bedekt met een roetlaag”, zegt Tine Jans, een van de initiatiefnemers. “Bovendien heeft het speelgoed door de brand een zeer indringende geur.”

Aangezien de winkel niet meer lang geopend zou zijn, moeten Davy Vandebroek en Tine Jans van The Empty Books & Toys Shop hun initiatief nu stopzetten. “We hebben heel wat opruimwerk, daardoor is er helaas geen tijd meer om ons project opnieuw op te starten. Helaas lopen we daardoor ook de laatste dagen voor Sinterklaas mis", zegt Tine. “Het speelgoed dat nog te redden valt, doneren we uiteraard verder aan andere goede doelen die dit een juiste thuis kunnen geven. Bovendien merken Davy en ik dat we heel veel mensen hebben bereikt met ons initiatief, dus volgend jaar beginnen we gewoon opnieuw." 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.