Exclusief voor abonnees

Fulltime BOB, maar toch een positieve cocaïnetest: geheelonthouder Fabio Nijssen (45) was bijna zijn rijbewijs kwijt

“Tot mijn verbazing testte ik positief op cocaïne. Onmogelijk! Ik drink nooit alcohol en neem geen drugs”, vertelt Fabio Nijssen.
Karolien Coenen “Tot mijn verbazing testte ik positief op cocaïne. Onmogelijk! Ik drink nooit alcohol en neem geen drugs”, vertelt Fabio Nijssen.
Fabio Nijssen (45) werd afgelopen maandagochtend na een nachtje stappen in Hasselt door de politie aan de kant gezet. “Tot mijn grote verbazing testte ik positief op cocaïne. Onmogelijk!”, vertelt de Hasselaar. “Ik omarm het uitgaansleven, maar ik drink nooit alcohol en neem geen drugs.”

“Na de eerste positieve test, vroeg ik meteen om een tweede test. Maar dat werd geweigerd”, aldus Fabio. “De wet is onlangs aangepast. Voor 1 april 2019 werd je naar het politiebureau gebracht en daar werd een bloedtest uitgevoerd om eventuele schuld of onschuld te kunnen aantonen. Was deze negatief, dan mocht je verder rijden en kreeg je je rijbewijs terug.” Ook de tweede speekseltest, beter bekend als de swaptest, biedt geen oplossing. “Het vervelende aan de swaptest is dat deze twee tot drie weken - of zelfs langer - kan duren. Dus als je onschuldig bent, ben je alsnog je rijbewijs voor vijftien dagen kwijt, met alle gevolgen van dien.” 

Je hebt 28% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Theo Striem

  Maw een gewone man is gejost

 • Benny Marcelo

  Het moet niet persé juist zijn, als't maar vooruit gaat. Vogelepik justitie kunt ge zoiets noemen: soms klopt het en soms niet. Ge moet bewijzen dat ge onschuldig zijt of de wereld op zijn kop.

 • wim CLAES

  tof, en wie vergoedt uw onkosten? zij kopen brol, en de burger betaalt dubbel? De grondwet voorziet goed bestuur. interpretaties variëren precies deftig.

 • Ronny Biesen

  De "wakkelende" Belgische wetten, alles voor de kassa en de staat. Niks voor de burger. Waar is het principe "iedereen is onschuldig tot zijn schuld is bewezen"?? Hoeft niet voor de staat en politie??

 • Erwin Lambrechts

  Ik wil ni weten hoeveel mensen al onschuldig veroordeelt zijn op die manier dit bewijst toch maar dat die test niet op punt staan dat ze in het vervolg een arts mee patrouille sturen onmiddellijk bij twijfel bloed afnemen