Fons (93) en Octavie (91) zijn klaar voor hun 25ste Pukkelpop

Fons (93) en Octavie (91) zijn klaar voor hun 25ste Pukkelpop
Mine Dalemans Fons (93) en Octavie (91) zijn klaar voor hun 25ste Pukkelpop
Buurman Fons Steegmans (93) en zijn vrouw Octavie (91) uit de Tulpinstraat in Hasselt zijn klaar voor Pukkelpop. De landbouwer heeft een eigen ‘pukkelhok’ waaruit hij jaarlijks de festiviteiten volgt. Dit jaar trouwens al voor de 25ste keer. Het koppel kwam vandaag alvast de opbouw van het festival volgen.

Fons heeft een boerderij vlak naast het hoofdpodium. Vroeger durfde hij wel eens mee de weide opgaan, maar tegenwoordig houdt hij het rustiger. “Hier vanuit mijn pukkelhok kan ik alles ook al volgen. Dat is voldoende. De organisatoren komen me zelfs regelmatig op de hoogte houden.” Veel familieleden van het koppel komen tijdens het festival op bezoek. Vandaag kwamen de eerste leveringen aan op de weide. En dus zaten Fons en Octavie weer klaar in het hok.

“We hebben nog exact een maand”, zegt opbouwverantwoordelijke Patrick Breugelmans van Pukkelpop. “Het is altijd een race tegen de klok. Of er veel nieuwigheden zijn? Jazeker, de ‘boulevard’ komt deze keer door heel het festival uit, tot aan de overkant van de beek. De tenten aan de dancesite staan bijgevolg aan de twee kanten van die ‘boulevard’. Wanneer alles klaar zal zijn? Goh, twee minuten voor de deuren opengaan. Dat is elk jaar zo. Maar we beloven dat het weer heel mooi zal zijn.”

De opbouw van Pukkelpop is maandag van start gegaan.
Mine Dalemans De opbouw van Pukkelpop is maandag van start gegaan.
Mine Dalemans
Mine Dalemans
Mine Dalemans
Mine Dalemans
Mine Dalemans
Mine Dalemans
Mine Dalemans7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wouter Van de Walle

  Zalig

 • Mieke Wolfs

  Geniet volop van het spektakel. Fijn dat jullie zo meevoelen en leven

 • Koenraad Verstraeten

  Kostelijk!!

 • Eli Cardoza

  Leuk dat deze mensen meegenieten, doet me denken aan Torhout Werchter 30 jr terug toen de Torhout versie er nog was, bij gebrek aan WC's kon je bij de buren naar het toilet :-)

 • Jeannine Van Uffelen

  Prachtig !