Eerste Limburgse vrouw die voor Groen naar de Kamer mag

BARBARA CREEMERS GROEN

Groen boekt in Limburg vooruitgang maar van een groene golf is geen sprake. Lijsttrekker Johan Danen mag opnieuw zetelen. "De tsunami van het Vlaams Belang heeft ons een stuk de das omgedaan. We gaan nu in Limburg met één procent vooruit maar het had méér kunnen zijn", zegt hij.

Barbara Cremers (38) uit As is voor Groen in Limburg de eerste vrouw die een zetel heeft veroverd in de Kamer. Vreugde alom bij Barbara Cremers. "Ik had nooit verwacht dat ik in de kamer zou terechtkomen", zegt ze. "Vanuit Limburg gaan we nu met twee verkozenen naar Brussel. Ik ga in de kamer de groene stem van Limburg laten horen.” Dat ze de eerste vrouw in de kamer is voor Groen, stemt haar bijzonder tevreden. "Mijn moeder gaf me toen ik een goed jaar geleden in de politiek stapte, een stemadvies: stem Groen, stem voor een vrouw!" (LXB)
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.