Eerst veldrit in het park, dan shoppen in de stad

Het parcours van de GP Hasselt werd deze week al ingereden door de jeugd.
TONY VAN GALEN Het parcours van de GP Hasselt werd deze week al ingereden door de jeugd.
Dit weekend vindt de Soudal GP Hasselt plaats in het Kapermolenpark en dat biedt een unieke kans. "Voor één keer kunnen niet-sportliefhebbers ook mee naar de veldrit, want het stadscentrum ligt op wandelafstand", vertelt schepen van Sport Habib El Ouakili (sp.a).

Deze week las u in deze krant dat de bouw van de Kapertoren mogelijk de toekomst van de Soudal GP Hasselt bedreigt. Zorgen voor later, want nu ligt de focus op de editie van komende zaterdag. In een zompig park zagen de jonge testrijders op het parcours veel water, maar een grote modderpoel is het park vooralsnog niet. "Veldrijden is een echte Vlaamse sport en ook in Hasselt genieten er veel mensen van", stelt El Ouakili. "Als stad hebben wij een overeenkomst tot 2018 en we steunen het evenement dan ook voor een bedrag van 12.000 euro." Doordat de GP Hasselt in het stadscentrum wordt georganiseerd, biedt de stad een unieke kans. Voor één keer kunnen niet-sportliefhebbers ook mee naar de veldrit, want het stadscentrum ligt op wandelafstand. Na het shoppen kunnen ze ook nog eens genieten van Winterland. "Doordat de veldrit op een zaterdag georganiseerd wordt, kunnen wij dit schitterend programma aanbieden", bevestigt de schepen.

BK in Hasselt?

Dat heel wat grote namen passen voor Hasselt, deert de schepen niet. "De sportieve organisatie is in handen van Golazo. Zij kiezen welk type wedstrijd ze organiseren. Veldrijden is niet alleen voor grote namen, er gaat heel wat talent aan de start staan in Hasselt." Sommige veldritliefhebbers kijken alvast richting Hasselt om voor het eerst sinds 1993 (Houthalen) nog eens BK in Limburg te hebben. "Intussen hadden we in Zolder wel twee keer het wereldkampioenschap veldrijden. Daardoor zijn er toch nieuwe organisaties ontstaan. Als er een organisator interesse heeft om terug een WK of BK in Hasselt te organiseren, mogen ze me altijd bellen", knipoogt El Ouakili, die zaterdag ook het podium zal opgaan om de fairtrade-manden naar jaarlijkse traditie uit te delen aan de podiumlaureaten. (BVDH)