Echte werken Zuivelmarkt starten half maart

De aanleg van nieuwe nutsleidingen is gestart op de Zuivelmarkt.
Mine Dalemans De aanleg van nieuwe nutsleidingen is gestart op de Zuivelmarkt.
Terwijl er momenteel druk gewerkt wordt aan het aanleggen van nieuwe nutsleidingen op de Zuivelmarkt zal de eigenlijke heraanleg van de uitgaansbuurt pas half maart van start gaan. "Maar we zullen snel klaar zijn zodat de handelaars nog profiteren van de lentezon", zegt bevoegd schepen Michel Froidmont (sp.a).

Hoewel de heraanleg van de Zuivelmarkt - die eerst zou volgen op de werken aan de nabijgelegen Botermarkt- tot begin dit jaar werd uitgesteld op vraag van de handelaars, hebben sommigen onder hen nu toch vragen over de verdere timing. "Nu zou men pas half maart beginnen met de bestrating her aan te leggen. De vrees zit er in dat we dus heel wat mooie lentedagen moeten missen door de werken voor de deur", klinkt het.


Schepen van Openbare Werken Michel Froidmont (sp.a) bevestigt dat de daadwerkelijke heraanleg pas half maart van start gaat. De nutswerken die nu gestart zijn, duren nog tot begin maart.


Daarna starten de grote werken. Maar die communicatie is altijd duidelijk gevoerd naar de betrokken handelaars", bezweert hij.


"Volgende week staat er nog een infovergadering gepland en dan zullen we hen ook meer kunnen vertellen over wanneer de terrassen juist weg moeten. Als alles goed gaat en het weer speelt ons geen parten, moet midden april alles klaar zijn. Veel lentezon zal men er dus niet moeten missen. We hebben in dit dossier zoveel mogelijk rekening gehouden met de handel."


Ondertussen staat het overdekt terras van De Goei Goesting, wat ook moet verdwijnen voor de werken, wel nog steeds te koop. Uitbater Dirk Hendrickx gooide gisteren nog maar eens een advertentie online nadat de constructie de voorbije weken niet de deur uitging.


"Nu te koop voor 25.000 euro", klinkt het ondertussen. "Dat ze nog niet weg is? Het gaat dan ook om iets met heel specifieke afmetingen wat je juist kwijt moet kunnen", zegt Hendrickx.


(DMH)