Durfallen zonder slip naar eroticabeurs

POP-UPCLUB VOOR SWINGERS LAAT BEZOEKERS KENNIS MAKEN MET PARTNERRUIL

Ook mannen durven de uitdaging aangaan.
Jerome Gielkens Ook mannen durven de uitdaging aangaan.
Half Limburg keek de voorbije weken nog meer verlekkerd dan anders uit naar de start van de Eroticabeurs in de Hasseltse Grenslandhallen. Reden: gratis kaartjes voor wie zich zonder slip bij de ingang aanmeldde. Een halfnaakte stormloop werd het niet, maar toch daagden er heel wat durfallen op aan de kassa. "En dat is ook leuk voor andere bezoekers", klinkt het lachend.

Sliploze bezoekers en een pop-upclub voor swingers: de organisatie van de Eroticabeurs kwam de voorbije weken wel met heel opvallende initiatieven in het nieuws. Hoewel er her en der snel een goedgelovig schietgebedje werd gepreveld bij het lezen van al dat ongein, ziet de organisatie er vooral zelf de -letterlijke- onderbroekenlol van in. "Dit jaar pakken we uit met een extra beursdag (gisteren, nvdr) en dat wilden we ludiek in de verf zetten. Vorig jaar mochten mannen in Borat-badpak gratis binnen, nu sliploze bezoekers. Ludiek bedoeld dus en zo maken we de beurs ook weer wat spannender voor andere bezoekers en standhouders", zegt organisator Nicole Martens. "De pop-upclub moet bezoekers op een ongedwongen manier laten kennismaken met de wereld van partnerruil."


Dat de gratis toegang heel wat sliploze vrouwen (en mannen) lokte, bleek aan de ingang. Om de paar bezoekers ging er wel een rok of jurk een eindje omhoog voor de obligatoire controle. Een van de eersten om zo binnen te gaan, waren de Antwerpse zussen Nora, Myriam en Tania. "Waarom niet hé? Beetje kijken, beetje genieten. Voor een keer hebben we de mannen thuisgelaten", lachen ze. Ook Fanny Mention (41) uit Tongeren liet haar slip gisteren achterwege. "Ach, dat is toch spannend. Laat de mensen maar fantaseren als ze naar mijn rok kijken. Dat is toch leuk." Opvallend genoeg ook enkele mannen die getooid in een schotse rok van de vrijheid genieten. "Als je al 40 jaar naturist bent, is dit een kleintje", lacht Pierre die naar de beurs komt met gelegenheidspartner Suzanne. Pierre is niet alleen in die overtuiging. "'In de zomer loop ik vaak zonder slipje rond", zegt één beursbezoekster. "Ook naar de winkel ja. Mijn man hier durfde vandaag niet. Wie is nu het watje hé?"

Voor elk wat wils op de eroticabeurs.
Jerome Gielkens Voor elk wat wils op de eroticabeurs.

Pop-upswingersclub

Tussen alle zweepjes, latexpakjes en ander speelgoed door vinden we ook de pop-up swingersclub. Aan de buitenkant een onopvallend stukje beurs. Wat er aan de binnenkant gebeurt, blijft geheim, want de toegang is "enkel voor koppels". Een doordachte beslissing, zegt mede-beursorganisator Rudy Verhaegen. "Zo houden we het netjes. Er was de voorbije jaren veel vraag naar van klanten. Als het een succes blijkt, doen we het volgend jaar opnieuw." Dat er veel bezoekers zonder slip opdaagden, verbaast Verhaegen niet. "In 2008 hebben we dat nog eens gedaan en toen telden we toch zo'n 360 sliploze vrouwen. Met de mannen erbij dit jaar breken we dat aantal vast. De beurs is niet meer voor het soort publiek dat vele mensen voor ogen hebben. We hebben hier steeds meer 18- tot 35-jarigen. Seks is veel minder taboe dan vroeger."


Wie zelf nog een bezoekje wil brengen aan de beurs is nog het hele weekend welkom. Vandaag zijn de deuren open van 14 tot 1 uur, zondag van 13 tot 20 uur. Meer info: www.ero-expo.be.

Zussen Nora, Myriam en Tania deden zonder probleem hun slipje uit.
Jerome Gielkens Zussen Nora, Myriam en Tania deden zonder probleem hun slipje uit.