Drugsdealer gevat tijdens overlastactie in Hasselt

De lokale politie Limburg Regio Hoofdstad kwam ter plaatse
Toon Royackers De lokale politie Limburg Regio Hoofdstad kwam ter plaatse
Woensdagnamiddag heeft de lokale politie een drugdealer gevat in de buurt van het Hasseltse café ‘Anoniem’. In totaal schreven agenten tien boetes uit voor personen die voor overlast zorgden op enkele locaties in de stad. 

De controles vonden plaats in de stationsbuurt, vlak bij café Anoniem, enkele speelpleintjes en in kraakpanden. In de omgeving van café Anoniem werd een persoon op heterdaad betrapt toen hij de drugs aan het verkopen was. De verdachte, een 35-jarige man uit Hasselt, werd voor verhoor meegenomen naar het politiekantoor. In café Anoniem vonden de politie-inspecteurs trouwens nog meer drugs die verstopt werd. Een persoon die probeerde te vluchten tijdens de inval, kon worden gevat. Hij had drugs op zak en kreeg hiervoor meteen een boete. Een persoon die tumult maakte tijdens de actie werd bestuurlijk aangehouden. In de stationsomgeving vloog een persoon op de bon, die het alcoholverbod in de buurt negeerde. In totaal werden er een 100-tal personen gecontroleerd. De politie stelde tien processen-verbaal op. Na de actie werd de brandweer nog gevraagd om een kraakpand langs de Bampslaan terug dicht te timmeren. 




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.