Dronkenlap slaat op de vlucht bij alcoholcontrole aan Leopoldplein

De politie controleerde in Hasselt en in Diepenbeek
Toon Royackers De politie controleerde in Hasselt en in Diepenbeek
Een dronken bestuurder is vrijdagochtend op de vlucht geslagen voor een alcoholcontrole aan het Leopoldplein in Hasselt. Een patrouille kon de chauffeur uiteindelijk toch aan de kant zetten. In totaal liet de politie Limburg Regio Hoofdstad afgelopen nacht 307 bestuurders blazen. Negen van hen mochten hun rijbewijs inleveren.

De politie stelde zich onder meer op aan de Grendelbaan in Diepenbeek. Eén fietser vloog daar op de bon, omdat zijn verlichting onvoldoende was. Alles samen moesten 112 bestuurders een alcoholtest afleggen. Drie van hen reden onder invloed van alcohol. Aan het Leopoldplein in Hasselt werden er 175 bestuurders aan de kant gezet. Vier van hen reden onder invloed van alcohol, en één bestuurder had drugs genomen. De politie zag ook één auto plots wegscheuren. Hij werd even verder dus toch aan de kant gezet. Daar bleek duidelijk dat hij onder invloed was van alcohol. Op de Sint-Truidersteenweg in Hasselt blies nog één bestuurder positief op alcohol. Een andere automobilist was onder invloed van zowel alcohol als verdovende middelen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.