Dronkaard steelt, verliest rijbewijs, en veroorzaakt dan zware crash

Winkeldiefstal, rijbewijs ingetrokken, en vervolgens een zwaar verkeersongeval onder invloed: een 29-jarige Bilzenaar heeft het gisterochtend wel heel bont gemaakt.

De twintiger begon zijn turbulente nacht omstreeks 1.30 uur, toen hij in de winkel van een tankstation langs de Hasseltweg een fles sterkedrank meegraaide. Maar blijkbaar kreeg hij wroeging, want enige tijd later keerde hij terug om die fles alsnog te betalen. Zo liep hij recht in de handen van de politie, die net een patrouille ter plaatse had gestuurd om een proces-verbaal op te stellen van de diefstal.

Poging tot vluchtmisdrijf

Omdat de man gedronken had en met de auto naar het tankstation gekomen was, werd hij meegenomen naar het commissariaat voor een alcoholcontrole. Hij blies positief en mocht zijn rijbewijs prompt afgeven voor een periode van vijftien dagen. De twintiger mocht het commissariaat wel - te voet - verlaten. Maar hij bleek nog niet klaar te zijn met de arm der wet. Enkele uren later, omstreeks 5 uur, volgde een oproep voor een verkeersongeval aan de Hasseltweg. De Bilzenaar was opnieuw achter het stuur van zijn wagen gekropen en vervolgens tegen een andere auto gebotst. Hij probeerde nog weg te rijden, maar werd ter hoogte van de AS Adventure ingerekend.


De bestuurster van de andere auto, Döndü M. (41) uit Genk, werd met zware verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. Ze verkeerde gelukkig niet in levensgevaar. De twintiger raakte zelf lichtgewond.


De Bilzenaar en zijn 19-jarige passagier werden gisteren verhoord, waarna het parket hen liet gaan. De twintiger zal zich wel nog in de politierechtbank moeten verantwoorden. (MMM)