Chokri maakte artiesten bekend, Tame Impala voor derde keer op Kiewit

Tame Impala
Pukkelpop Tame Impala
Tame Impala komt op 17 augustus naar Pukkelpop. De Australische band rond frontman en multi-instrumentalist Kevin Parker stelt er een gloednieuw album voor. Ook de komst van Twenty One Pilots op zondag 18 augustus is bevestigd. 

Tame Impala heeft een ijzersterke live-reputatie mede door de surreële lichtshows en laserprojecties. De groep stond  in 2010 en in 2015 ook al in Kiewit. 

Tame Impala is zo’n typische Pukkelpopband die door de jaren heen met het festival is meegegroeid”, zegt festivalorganistator Chokri. “In 2010 stonden ze voor de allereerste keer bij ons in de Club en waren ze nog een piepjong psychedelisch lo-fi groepje. Ze hadden net hun debuut-cd uitgebracht. Verlegen als wat! Vijf jaar later speelden ze opnieuw bij ons; de Marquee barstte toen bijna uit zijn voegen. ‘Let It Happen’ was toen dé zomerhit.”

Twenty One Pilots

“Ook Twenty One Pilots zitten al vanaf het prille begin op onze radar. Sympathieke kerels ook. In 2015 bezorgde zanger Tyler Joseph ons wel bijna een hartaanval door 21 meter hoog in de Main Stage te klimmen. Ze zochten het toen al hogerop. Ik hou van dat soort energie, die mannen blijven er volledig voor gaan. Je merkt ook dat ze een oprechte band hebben met hun fans. Dat kun je niet faken.”

Twenty One Pilots stonden voor het eerst op Pukkelpop in 2013 en braken in 2015 door bij het grote publiek met de meezinganthems ‘Ride’ en ‘Stressed Out’ uit het multi-platinum album ‘Blurryface’. Vorig jaar bevestigden ze die sterrenstatus met de release van ‘Trench’, hun vijfde plaat.

Nieuwe namen

Woensdag lost de organisatie om 16.00u opnieuw twee namen. Details over de start van de ticketverkoop worden pas later bekendgemaakt. Pukkelpop 2019 is van donderdag 15 augustus tot en met zondag 18 augustus. Het is de vierendertigste editie.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.