Caféganger (53) hersendood na vechtpartij in café

Slachtoffer Pascal Hendrix.
Foto Marco Mariotti Slachtoffer Pascal Hendrix.
In een café in de stationsbuurt in Hasselt is vrijdagavond een vechtpartij uitgebroken waarbij een Zonhovenaar met zware verwondingen in het ziekenhuis belandde. Het gaat om de 53-jarige Pascal Hendrix. Zijn toestand verergerde in het weekend en de man zou intussen hersendood zijn verklaard.

De feiten speelden zich af in een café in de Frans Massystraat. "Eén van de klanten kreeg het aan de stok met een vrouw", vertelt een getuige. "De dader wilde uithalen, maar Pascal trok haar weg. Hij incasseerde daardoor zélf de klap en viel tegen de grond. Hij kwam zeer hard op zijn hoofd terecht." Ook de zaakvoerder moeide zich en probeerde de agressor buiten te werken. Hij kreeg daarbij zelf enkele rake klappen en raakte lichtgewond.


Pascal lag zwaargewond en buiten bewustzijn op de grond, terwijl de hulpdiensten onderweg waren. Ook de politie was in een mum van tijd ter plaatse, maar de 26-jarige dader uit Landen sloeg op de vlucht. Niet veel later is hij zichzelf gaan aangeven bij de politie.

Orgaandonatie

Pascal werd in het ziekenhuis geopereerd aangezien de druk op zijn hersenen te groot bleek. In het weekend werd hij hersendood verklaard. Volgens kennissen ging de familie van het slachtoffer al over tot orgaandonatie. De verdachte - een 26-jarige man uit Landen - was nog niet vaak in het bewuste café geweest. De politie liet hem voor de onderzoeksrechter verschijnen op verdenking van poging tot doodslag. Momenteel zit hij in de cel, en vandaag verschijnt hij voor de raadkamer. Slachtoffer Pascal was wél een vaste klant en wordt door de cafébaas omschreven als een goede man die geen vlieg kwaad deed. (MMM)