Bpost ontslaat jobstudent die postzak verstopt

Illustratiebeeld.
RV Illustratiebeeld.
Bpost heeft deze week een student-postbezorger ontslagen, nadat bleek dat hij één van de postzakken die hij moest bedelen, verstopt had. Buurtbewoners van de Runksterkiezel in Hasselt vonden het de voorbije maanden al vreemd dat ze helemaal geen brieven en kaartjes meer ontvingen.

Bpost startte met een onderzoek, en kwam uit bij de jobstudent die de post de voorbije twee weken in de buurt moest verdelen. Al snel bleek dat hij de postzak in het distributiecentrum waar hij aan de slag was, verstopt had. Hij werd door de post meteen de laan uitgestuurd. Een ervaren postbode neemt zijn ronde nu voorlopig over, en zal proberen de achtergebleven post zo snel mogelijk alsnog te bezorgen aan de buurtbewoners. 
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Michel Verhoevenl

  Dirk@ blijkbaar heb een van die rondes van bevoordeelde postbodes ik begon om 5 uur was te te vroegste binnen in postkantoor om 15 uur als ik verlof had of ziek was deden ze die ronden met 3 man om dat hij zwaar was

 • ROBERT GERTS

  @andré joye: DAAR vergist u zich in bij Bpost! Na 19 jaar, en wel 25 postbodes, hebben we eindelijk eentje die langer als een jaar onze ronde doet. Het is idd zo dat hij om 05:00 begint, maar NIET weet wanneer hij gedaan heeft! Overuren worden NIET betaald of in verlof omgezet! Hij doet eerst de pakjes met de auto, en dan de brieven met electrische fiets. Die jongen klopt +/- 9-10 uren per dag, waarvan 8 betaald! En ik geloof hem! DAARVOOR koos hij niet!

 • Johan Billiet

  Misschien eens een paar MBA jobstudenten aanwerven in het management...voor 500.000 heb je er al een heel pak...en ze gaan na enkele weken vanzelf terug weg...zo goedkoop...

 • Dirk Van Den Bossche

  @ Rudy is dit bedrag gokken , want 1209 € in de maand klopt niet en als je van 5u tot de late namiddag moet werken ken je uw ronde niet. Ik zit op het laatste van de bedeling en zelfs bij drukke dagen nooit na 11u. Maar dit is wel een goede postbode die doorwerkt en niet op café zit.

 • Walter Peeters

  toen de post niet geprivatiseerd was krijg ik al mijn brieven, er gingen geen brieven verloren, nu met "genieën" aan de top draait er niets meer. Er is niks mis met de postbodes wel met het management...De leveringstermijnen van brieven gaat trager dan in de 19de eeuw en ik kan dat met brieven bewijzen!!! .. en een afscheidspremie van €500000 is wansmakelijk.