Boon maakt dino-ei van 40 kilogram chocolade

Patrick Mertens (rechts) legt met zijn team de laatste hand aan het monsterlijke stuk chocolade.
Marco Mertens Patrick Mertens (rechts) legt met zijn team de laatste hand aan het monsterlijke stuk chocolade.
Chocoladehuis Boon pakt opnieuw uit met een opmerkelijke creatie. Het team van chocolatier Patrick Mertens maakte voor de Britse modeontwerper Paul Smith dinosauruseieren van liefst 107 centimeter groot uit 40 kilogram chocolade.

Smith, in Hasselt bekend van zijn eigen expo in het Modemuseum een tijd geleden, kwam tijdens die passage bij Boon op de koffie en bleef sindsdien contact houden. "Twee weken geleden kregen we dan plots de vraag of we de dino uit zijn nieuwe collectie konden verwerken in een van onze creaties", zegt Inge Lijnen van Boon. "Een uitdaging die we uiteraard graag aannamen. Resultaat zijn een reeks dino-eieren waarvan de kleine exemplaren uitgedeeld worden aan klanten in de winkels van Paul Smith. Daarnaast zijn er ook drie XXL-stukken gefabriceerd. Die bestaan elk uit liefst 40 kilogram chocolade en zijn 107 centimeter groot. Die worden verloot onder de klanten van Smiths winkels in Antwerpen en Amsterdam, maar ook onze Hasseltse klanten maken er kans op. Nu alleen nog uitvogelen hoe we de stukken in Antwerpen en Amsterdam krijgen (lacht)."

De meer behapbare mini-versie van het ei.
Marco Mertens De meer behapbare mini-versie van het ei.

Fabergé

Het is niet de eerste keer dat een grote naam in Hasselt komt bestellen. Eerder maakte Boon al een uniek ei, geïnspireerd door de bekende Fabergé-eieren, voor het Britse luxewarenhuis Harrods. "Bestellingen uit het buitenland zijn een interessant deel van onze omzet. Zo zijn heel wat Japanners gek van onze chocolade om uit te delen aan hun geliefden voor Valentijnsdag." (DMH)