Bloedcollecte Rode Kruis Limburg verhuist

Archiefbeeld bloedcollecte Rode Kruis.
Benoit De Freine Archiefbeeld bloedcollecte Rode Kruis.
De bloedcollecte van het Rode Kruis Limburg vindt vanaf 2020 plaats in het ontmoetingscentrum Heilig Kruis op de Kruisherenlaan 29, een kilometer verder dan de oude locatie. Het pand op de Boomkensstraat was te klein geworden om de aanwezige donoren tijdig te helpen. 

De overige diensten van het Rode Kruis Limburg blijven wel aanwezig op de Boomkensstraat 30. “We verhuizen enkel de bloedcollecte omdat het vorige pand daarvoor te klein was geworden", zegt Noël Bancken, provinciemanager van Rode Kruis Limburg. “Er zijn tegenwoordig niet zozeer meer donoren, maar het aantal afnamemomenten is gedaald. Vandaar dat de donoren de laatste tijd vaak lang en rechtstaand moesten aanschuiven alvorens ze aan de beurt waren. De nieuwe, grotere locatie moet dat probleem verhelpen.”

De eerstvolgende bloedcollecte vindt plaats op vrijdag 3 januari van 17 tot 20 uur.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.