Black-out na aanranding vriendin kleindochter

Een 63-jarige man uit Hasselt stond gisteren terecht voor de aanranding van een 15-jarig meisje. De beklaagde verklaarde dat hij niets meer weet van wat gebeurd is. "Die black-out is van het soort die eerstejaarsstudenten veinzen als ze hun cursus niet hebben opengedaan", aldus de procureur die zes jaar cel vroeg.

Het slachtoffer was een goede vriendin van de kleindochter van de beklaagde. "Die avond in maart dit jaar was het meisje ziek. De beklaagde stelde voor om haar naar huis te brengen. Het slachtoffer vond dat de man zich raar gedroeg en verwittigde haar moeder, maar intussen had hij haar op het bed geduwd en aangerand."


Volgens de procureur verklaarde de man dat hij zich al dagen in de vernieling aan het werken was. "Toch was hij blijkbaar nog in staat om sms'jes te sturen en probleemloos het meisje op te halen en naar zijn woning te brengen. Daar kwam hij voor de feiten ook op de proppen met een afscheidsbrief. Na de feiten nam hij pillen en ondernam een zelfmoordpoging. Ik zie geen enkele reden om te denken dat de man in een toestand was waarin hij niet meer wist wat hij deed. Hij heeft misbruik gemaakt van een meisje dat hem zag als surrogaatopa. Hij is een instabiele springstof die elk moment kan ontploffen."


Naast de celstraf, werd nog vijf jaar opname in een instelling gevraagd. Het slachtoffer kan nog niet naar school gaan. Vonnis op 30 november. (BVDH)