Bijna één miljoen voor duurzaam woon-werkverkeer

Minister van Mobiliteit Ben Weyts.
Photo News Minister van Mobiliteit Ben Weyts.
Werkgevers moeten hun werknemers stimuleren om meer gebruik te maken van de fiets, het openbaar vervoer en carpooling. Daarom trekt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) 963.687,21 euro uit als steun voor Limburgse bedrijven.

Het einddoel is dus om het woon-werkverkeer duurzamer te maken. “Deze oproep is vooral gericht naar projecten met een focus op bijvoorbeeld fietssnelwegen of op bedrijfsoverschrijdende samenwerking”, zegt Weyts. “Ik wil de Vlamingen stimuleren om ook in het woon-werkverkeer meer te kiezen voor de bus, de fiets of de step.” Met het geld kunnen bedrijven investeren in een fietsaanbod, een verbeterde ontsluiting van het bedrijventerrein of ingrepen die de drempel verlagen voor bijvoorbeeld autodelen.

Voorbeelden van geselecteerde bedrijven zijn Carglass uit Hasselt dat elektrische en gewone fietsen leaset en onderhoudt of AariXa uit Herk-de-Stad dat met het subsidiebedrag onder andere het gebruik van het openbaar vervoer vergoedt. “Deze oproep kan in Limburg liefst 3.700 werknemers overtuigen om wat vaker die auto aan de kant te laten staan en te kiezen voor een alternatief. Zo bereik je vlotter en veiliger het werk.”

De andere veertien bedrijven die een steunbedrag krijgen zijn SKF uit Tongeren, DSM Specialty Comprounds, Kind & Taal, Stebo, Autoneum en Transformics uit Genk, gemeente Wellen, Germinal Uitbreiding en Hacosi uit Hasselt, Stad Peer, Vandersanden uit Bilzen, KBM uit Beringen, Rezinal uit Lummen en het Sint-Augustinusinstituut uit Bree. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.