App laat je handenvrij shoppen

Shop-Up op de Grote Markt.
Karolien Coenen Shop-Up op de Grote Markt.
Shoppen in Hasselt zonder met zakken te zeulen; het moet binnenkort werkelijkheid worden dankzij Citydepot. In de tussentijd kan je de volgende maanden je aankopen nog deponeren in 'ShopUp' op de Grote Markt.

Met 'ShopUp' willen we een blik geven op het winkelen van de toekomst", zegt schepen van Lokale Economie Tom Vandeput (CD&V). "De consument wil steeds meer beleven en dat met het nodige comfort. Daarop willen we inspelen."


In lockers kan je je aankopen achterlaten, zodat je de handen vrij hebt om rustig iets te gaan drinken (of extra te gaan winkelen), verder in de stad. "Dat willen we in de toekomst uitbreiden",zegt Marc Schepers van CityDepot. "Dit is een testcase, waarbij we bij de bezoekers polsen naar hun verwachtingen. Bedoeling is dat we snel met een app komen die shoppers op termijn moet toelaten aan te geven waar ze hun boodschappen opgehaald willen zien worden door ons en waar ze die ook willen laten afzetten, aan een parking of huis. Die service zal wel een klein bedrag kosten." In ShopUp zal je ook je net aangekochte outfit in een paskamer kunnen aantrekken, extra voordelen verdienen via de loyalty cards van Joyn, maar ook een buggy kunnen uitlenen of je baby borstvoeding geven of verversen. ShopUp is open tot 15 juli, elke woensdagnamiddag, zaterdag van 11 tot 20 uur en koopzondagen van 2 april en 2 juli. (DMH)