Anuna De Wever dient zelf klacht in na belaging op Pukkelpop

Anuna De Wever.
AFP Anuna De Wever.
Anuna De Wever gaat samen met een aantal andere belaagde jongeren klacht indienen na de incidenten op Pukkelpop. Dat bevestigt de ouder van een van hen aan ‘De Morgen’. Het parket van Limburg had eerder al laten weten een onderzoek te openen.

Vorige week donderdag werd De Wever door een deel jongeren uitgejouwd tijdens ‘Clap for Climate’. een actie om de aandacht te vestigen op het klimaat. De muziek in de Boiler Room werd toen ook even stilgelegd. Daarna zouden enkele jongeren het op de camping op haar tent gemunt hebben.

Ook vriendinnen van De Wever werden geviseerd. De jonge vrouwen zouden verbaal bedreigd geweest zijn. Er werden naar verluidt ook flessen urine richting de tenten gegooid. "De feiten lijken potentieel ernstig genoeg om als strafbare feiten in aanmerking te komen. Vandaar het opstarten van een onderzoek. We moeten eerst een zicht krijgen op wat er precies gebeurd is, want het parket was er zelf niet bij. Indien er sprake is van een misdrijf, kunnen we op zoek naar identificeerbare verdachten," zegt De Schutter.

De persmagistraat bevestigde ook dat er bij de politie van de zone Limburg Regio Hoofdstad nog geen klacht is ingediend. Voor het parket maakt het niet uit op welke manier politie en gerecht kennis krijgen van bepaalde gebeurtenissen om er een onderzoek naar te voeren. Bij een gedetailleerde aangifte zou het onderzoek vlotter kunnen verlopen. Het parket koestert de hoop dat slachtoffers en eventuele getuigen zich kenbaar maken.
180 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Moehmena Rahous

  Onderzoek: ongeprogrammeerd leest protesteer ster Anuna De Wever de festivalgangers de klimaat les op het Pukkelpop podium; geen succes, men jouwt haar uit; mensen gaan rap ergens in flessen plassen (waar en hoe als man/vrouw in een fles wateren?); jongeren nemen de Vlaamse Leeuw vlag en de flessen urine naar de camping en vragen naar tenten van 'klimaat-activisten' (wat is dat?); met de Vlaamse Leeuw vlag in de ene hand, gieten ze met de andere hand de fles pis over die tenten. Realistisch?

 • Moehmena Rahous

  @guido Bervoets: Anuna De Wever stond niet op het Pukkelpop programma als protesteer ster. Daar zou ik ook niet voor betaald hebben. Het is een slinkse goedkope truuk van de organisatie om een mening over het klimaat aan de festivalgangers op te dringen. En bovendien een lepe marketing techniek om gratis kiezers te werven voor toekomstig Groen politica Anuna De Wever. Politiek hoort niet op een festival.

 • Bart De Groote

  Klassenjustitie. Als een gewone mens zoiets zou melden zou de politie zelfs niet komen. Veel zwaardere zaken worden gewoon door het parket geseponeerd, maar zo'n flauwe kul gaan ze gaan ze zelfs zonder klacht optreden. Onvoorstelbaar!

 • Moehmena Rahous

  @guido Bervoets: Anuna De Wever stond niet op het Pukkelpop programma als protesteer ster. Daar zou ik ook niet voor betaald hebben. Het is een slinkse goedkope truuk van de organisatie om een mening over het klimaat aan de festivalgangers op te dringen. En bovendien een lepe marketing techniek om gratis kiezers te werven voor toekomstig Groen politicus Anuna De Wever. Politiek hoort niet op een festival.

 • Frans-Jozef LUYSTERMANS

  die 'verheerlijking' van Anuna begint nu stilletjesaan zowat op ieder normaal mens zijn zenuwen te werken - Stop hiermee aub! ipv een avontuurlijk zeilreisje te maken van een paar weken zou ze zich zoals ieder schoolgaand kind -want dat is ze in feite nog - weldra beter bezighouden met haar studies......of krijgt ze "vrijstelling" van taken?