Antwerpse verslaggever trapt op zere Limburgse tenen tijdens voetbalwedstrijd: “Het was maar een grap”

“Hades, een club uit het oosten, een regio waar de tijd is blijven stilstaan. Hasselt dus.”
RV “Hades, een club uit het oosten, een regio waar de tijd is blijven stilstaan. Hasselt dus.”
“Het heeft wel wat van Kazachstan: Hades, een club uit het oosten, een regio waar de tijd is blijven stilstaan. Hasselt dus.” De commentator van de Antwerpse regionale zender ATV kon de nederlaag van Royal Cappellen Football Club (de voetbalclub uit het Antwerpse Kapellen) tegen het Hasseltse Hades in de derde amateurliga van het voetbal maar moeilijk wegsteken. Waarmee hij  zich meteen de woede van heel wat Hasselaren op de hals haalde.

“Wat een flauwe plezante, zeg”, reageert de Hasseltse komiek Armand Schreurs. “Zoiets komt méér voor In Antwerpen dan elders.” Ook Hasselts burgemeester Steven Vandeput liet zich niet onbetuigd: “Even heb ik nog gedacht om een ludieke brief te schrijven naar ATV, maar wat levert dat op? Dat hoort bij het voetbal zeker en bij een wel zeer chauvinistische verslaggever? Vreemd dat zo iemand zo’n uitspraak doet terwijl hij hier waarschijnlijk nog nooit is geweest. Of ik hem ga uitnodigen? Waarom zou ik? We gaan hem geen aandacht schenken. Vermoedelijk had hij ooit problemen met een Limburgs meisje en zit hem dat nu nog altijd dwars. En niet te vergeten: Hades heeft Cappellen toch maar mooi met 0-1 op zijn ‘doos’ gegeven.” 

Oud-sportverslaggever Philip De Hollogne dacht dat hij niet goed hoorde: “Ik vind het vrij straf en vooringenomen. Ik heb 15 jaar lang stukjes gemaakt, maar dit lijkt me pure kolder of nog beter parkinghumor.”

Antwerpse grap

“Je moet die uitspraak in zijn context zien”, zegt hoofdredacteur Hans Hellemans van ATV. “De verslaggeving van ons sportprogramma onder leiding van Carl Huybrechts heeft vaak een tweede laag, doorspekt van Antwerpse humor. Zo vergeleek onze journalist Ben Van Denbroucke Kapellen ook met de Rode Duivels. Het is wat wij noemen ‘een Antwerpse grap’. Nu, als de burgemeester van Hasselt daar moeilijk van slaapt, willen wij ons daarvoor excuseren, hé. We willen zeker niemand kwetsen. Ook de Hasselaren niet.”
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Piet Peters

  En de Limburgers moeten maar braafjes meelachen en het allemaal pikken, zeker?

 • Ronny Severeyns

  Pff, zo'n uitspraak zegt alleen maar iets over de commentator in kwestie. Niet over de Antwerpenaar in het algemeen en nog minder over de Hasseltse ploeg. Bij sommige mensen komt het verstand nu eenmaal nooit, zelfs niet met de jaren.

 • joris van vlaenderen

  tja die antwerpenaar moest zo vlug maar niet spreken!

 • Mario Tersago

  Dus een beetje stereotiep grappen en grollen , mag tegenwoordig ook al niet meer? .. Dan zijn we ver gekomen dat dit een bericht in de media wordt uitvergroot. Wat is het volgende? Antwerpenaren zijn arrogant? Ter info.. Dat is niets nieuws en we kunnen er heus zelf wel om lachen of dat relativeren hoor. Spijtig dat mensen dit WEERAL uit context moet trekken om er iets simplistisch van te maken. Ik had die bepaalde limburgers toch ook hoger ingeschat.

 • Ivan Emmerechts

  "sportprogramma onder leiding van Carl Huybrechts" zegt veel zo niet alles .