Al 575 coronaboetes uitgedeeld in Limburg: “Onder meer voor hoesten en spuwen op elkaar”

Photo News
De politie heeft in Limburg sinds de coronamaatregelen van kracht zijn al 575 boetes uitgedeeld. In de meeste gevallen gaat het om het negeren van een samenscholingsverbod. "Maar verschillende zones maakten ook pv’s op voor het spugen naar elkaar”, zegt het Limburgse parket.

Het is menens in onze provincie. Wie zich niet houdt aan de opgelegde maatregelen vanuit de overheid wordt zéker beboet. Bij de vaststelling van een eerste inbreuk zal aan een handelaar 750 euro en aan anderen 250 euro worden gevraagd. 

Indien dezelfde overtreder opnieuw betrapt wordt, kan men zelfs gedagvaard worden voor de correctionele rechtbank. Inbeslagnames zijn ook mogelijk. 

Spuwen

Het spugen of hoesten naar anderen of voedingswaren zal bijzondere aandacht krijgen. “Verschillende politiezones lieten ons alvast weten dat ze voor het spugen naar anderen een proces-verbaal hebben opgesteld.”

De meest voorkomende inbreuken zijn het negeren van het samenscholingsverbod en het maken van niet-essentiële verplaatsingen. Zo werd onder meer een proces-verbaal opgesteld omdat men vanuit Maasmechelen de wagen had genomen om in Sint-Truiden een wandeling te maken.

Hogere snelheden

De Limburgse wegpolitie merkt op dat ondanks het mindere verkeer er snel wordt gereden. “Voertuigen worden aan erg hoge snelheden geflitst. Controles blijven doorgaan.”

Wees vriendelijk

“We willen tot slot vragen om je steeds vriendelijk en constructief op te stellen naar politiediensten. De maatregelen die genomen werden, zijn uiterst noodzakelijk. De politie is dagelijks op de baan zijn, controleren omdat het hun plicht is. “

De processen-verbaal zullen zo snel als mogelijk aan het parket overgemaakt worden opdat een juiste en gepaste sanctie kan gekozen worden. De inbreuken door minderjarigen zullen behandeld worden door de sectie Jeugd & Gezin.

De cijfers per politiezone:

PZ CARMA 124

PZ LRH 70

PZ LOMMEL 7

PZ SINT-TRUIDEN GINGELOM NIEUWERKERKEN 58

PZ BERINGEN HAM TESSENDERLO 62

PZ HANO 20

PZ KEMPENLAND 24

PZ HEUSDEN ZOLDER 21

PZ TONGEREN-HERSTAPPE 11

PZ KANTON BORGLOON 13

PZ BILZEN HOESELT RIEMST 25

PZ MAASLAND 40

PZ LANAKEN MAASMECHELEN 24

PZ VOEREN 7

FEDERALE WEGPOLITIE LIMBURG 69