50.000 euro aan juwelen in beslag genomen bij piepjonge overvallers

Er werd 50.000 euro in beslag genomen.
LRH Er werd 50.000 euro in beslag genomen.
Van de negen jonge gasten die woensdag werden opgepakt, zijn er zeven aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij overvallen in het verleden. Het gaat om jongens die net meerderjarig zijn. In totaal werd 50.000 euro cash in beslag genomen.

Er werden verschillende huiszoekingen uitgevoerd. Daarbij werden vier voertuigen, juwelen ter waarde van 50.000 euro, verschillende soorten drugs, wapens en een som geld in beslag genomen. Verder ook twee Mercedessen, één Volkswagen en één Renault. 

Tijdens de huiszoeking trof men een halve kilo hasj en 400 gram cannabis aan. Ook verschillende wapens waaronder semi-automatische wapens en bijlen, juwelen voor een totaalwaarde van 50.000 euro en 7.000 euro cash geld. 

De huiszoekingen vonden plaats in Alken, Genk, Hasselt, Houthalen-Helchteren en Maaseik en maken deel uit van een onderzoek naar verschillende drugsfeiten, diefstallen en gewapende overvallen. Negen verdachten werden daarbij opgepakt en voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Hasselt. Zeven verdachten werden aangehouden en twee verdachten werden onder strikte voorwaarden vrijgelaten. De politie Limburg Regio Hoofdstad voert het verdere onderzoek uit. 

Eén van de spilfiguren is een 18-jarige Hasselaar die al drie keer uit jeugdinstellingen wist te ontsnappen en een uitgebreid jongerenstrafblad heeft.

Er werd 50.000 euro in beslag genomen.
LRH Er werd 50.000 euro in beslag genomen.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Polutnik Ronald

    Drie keer al ontsnapt uit de instelling , en er zullen nog ontsnappingen volgen . Want we leven in België , en niet te vergeten hoe het hier in België aan toe gaat met de misdadigers .