300 baasjes gecontroleerd op poepzakjes tijdens Week van de Handhaving

Frank Eeckhout (FEL)
Tijdens de Week van de Handhaving, die liep van 30 september tot 6 oktober, bond de Stad Hasselt de strijd aan tegen hondenpoep. Samen met de preventiedienst, handhavingsdienst en de wijkinspecteurs van politie Limburg Regio Hoofdstad controleerde het stadsbestuur meer dan 300 baasjes op het bezit van hondenpoepzakjes, zowel op straat als op de losloopweides.

“Tot onze tevredenheid was het merendeel op de hoogte van de wettelijke verplichting om hondenpoepzakjes mee te dragen en had 80% van de baasjes er ook effectief op zak”, vertelt schepen van Propere Stad Laurence Libert. “De overige 20% werd voor het eerst geconfronteerd met een controle.

Maximumboete van 350 euro

Baasjes die de uitwerpselen van hun hond niet opruimen op heterdaad te betrappen, is niet meteen een evidentie. Er werden tijdens die week daarvoor dan ook geen GAS-boetes uitgeschreven. Wel mogen twee baasjes zich volgens Libert nog aan verdere stappen verwachten, omdat ze hun hond vrij los lieten lopen in een zone waar dat niet toegestaan is. “Eén van hen staat bekend als een hardnekkige recidivist. Hij riskeert de maximumboete van 350 euro”, besluit de schepen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.