208 maanden cel gevorderd in drugsdossier

Themabeeld
thinkstock Themabeeld
Vijf heren uit Alken, Genk en Hasselt riskeren een celstraf tussen 36 en 46 maanden voor hun betrokkenheid in een Limburgs drugsdossier rond cocaïne. Ze waren actief in Ter Hils, een wijk met reputatie in Hasselt.

Een 31-jarige man uit Hasselt vertelde dat hij alleen heeft gedeald. “Ik ben in oktober 2016 begonnen. Op dat moment was ik zelf verslaafd en ik zag nog maar één oplossing, namelijk zelf dealen. Nadat ik vrijkwam uit de gevangenis, heb ik mijn leven terug op de rails gekregen. Ik drink niet meer, rook niet meer en ga niet meer uit. Bovendien heb ik een job gevonden en probeer ik mijn huwelijk te redden.” De betrokkenheid van de 26-jarige broer van de Hasselaar werd in twijfel getrokken. “Ze verwarren me met mijn broer”, luidt zijn excuus. Zijn vrijspraak wordt gevraagd. Ook drie anderen hadden een rol in het drugsdossier, dat draait om het dealen van cocaïne. Naast de fikse celstraf, werd ook telkens een boete van 16.000 euro gevorderd. Het vonnis volgt op 30 november. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.